Despre produse de morarit Despre produse de morarit
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Produsele de morarit si panificatie au la baza cerealele, care fac parte din familia gramineelor ce cuprinde aproximativ 3900 de specii. Cele mai consumate cereale sunt porumbul si graul, fiind urmate de orez, secara, orz si ovaz. Cerealele sunt bogate in substante nutritive, care variaza in limite restranse de la o specie la alta. In general, cerealele nu sunt consumate ca atare, ci sunt supuse unor prelucrari industriale, in urma carora
Publicat pe 18 Oct 2013 16:04:14 de vasilem
Categoria: Afaceri Subcategoria: Agricultura
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Produsele de morarit si panificatie au la baza cerealele, care fac parte din familia gramineelor ce cuprinde aproximativ 3900 de specii. Cele mai consumate cereale sunt porumbul si graul, fiind urmate de orez, secara, orz si ovaz.

Cerealele sunt bogate in substante nutritive, care variaza in limite restranse de la o specie la alta. In general, cerealele nu sunt consumate ca atare, ci sunt supuse unor prelucrari industriale, in urma carora sunt obtinute crupele (seminte decorticate ca orezul decorticate, arpacas din grau sau orz etc), gris, faina (zdrobirea si transformarea boabelor prin macinare), fulgi (prin laminarea boabelor de cereale decorticate, prajite sau oparite cu vapori de apa), produse expandate obtinute prin incalzirea brusca a semintelor si crupelor.  

Cernerea cu ajutorul unor site diferite da posibilitatea ca din aceeasi cantitate de boabe sa se obtina in proportii variabile de faina de malai sau faina de grau. Cantitatea rezultata din 100g sau kg boabe se numeste grad de extractive in industria moraritului.

Cerealele, precum si derivatele acestora sunt alimente sarace in apa, circa 10-16%, fiind bogate in diverse glucide (60-80%), cum ar fi: amidon (1-6%), alte glucide asimilabile. Cerealele acopera aproximativ 70-80% din nevoia organismului in aceste substante nutritive si 30-50% din intrebuintarile energetice.

Arpis este un brand premium cu o vechime de 20 ani in productia de cereale, consolidandu-si pozitia de lider pe piata moraritului si devenind unul dintre principalii furnizori de faina de malai si faina alba din Romania. Obiectivele si planurile de sustenabilitate pe care ni le-am setat ne-au plasat in topul preferintelor clientilor nostri. 

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Vasile Manu 
Membru din: 30 Sep 2013 14:10:48

Despre autor:

Articole publicate: 63
Scoring autor: ?

imagejomoraru
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 22.04.2020

imageCautContabil
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 12.03.2020

imageartisticfoto
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 18.02.2020

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.573 / 10