Top 5 Obiective Turistice in Horezu Top 5 Obiective Turistice in Horezu
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Horezu este un oras incarcat cu traditii, cultura si civilizatie romaneasca, ceea ce il face sa fie un important centru turistic pentru o varietate de tipologii de turisti romani si straini. Orasul se afla in centrul depresiunii Horezu. Orasul cu acelasi nume este cunoscut in principal pentru specificul mestesugaresc din aceasta zona, dintr-un trecut foarte indepartat. Ceea ce trebuie sa stiti este ca atat in oras cat si in imprejurimile acestuia
Publicat pe 17 Dec 2013 15:50:08 de brainiac
Categoria: Turism Subcategoria: Locuri de vizitat
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Horezu este un oras incarcat cu traditii, cultura si civilizatie romaneasca, ceea ce il face sa fie un important centru turistic pentru o varietate de tipologii de turisti romani si straini. Orasul se afla in centrul depresiunii Horezu. Orasul cu acelasi nume este cunoscut in principal pentru specificul mestesugaresc din aceasta zona, dintr-un trecut foarte indepartat.


Ceea ce trebuie sa stiti este ca atat in oras cat si in imprejurimile acestuia puteti gasi obiective turistice diverse, pe placul unei diversitati destul de ample de preferinte. Aici aveti prezentate 5 dintre obiectivele turistice pentru care puteti opta intr-o vizita la Horezu.


1. Pentru turisti pasionati de spiritualitate - Manastirea Horezu

manastirea Horezu

Aceasta manastire este printre cele mai renumite ctitorii ale lui Constantin Brancoveanu, ce a fost construita intre anii 1690 si 1693. Din documentele domnitorului, ramase inca in manastire, reiese ca aceasta a inceput sa fie construita inca din cel de-al doilea an de domnie al acestuia.


Ca simbol al insemnatatii si importantei pe care domnitorul a acordat-o manastirii, se spune ca insusi varul primar al domnitorului, s-a ocupat de supravegherea ridicarii constructiei.


Legenda spune despre aceasta manastire ca a fost ridicata mai mult dupa lasarea serii decat pe lumina zilei. Acest lucru se intampla deoarece turcii navaleau in forta in Tara Romaneasca, iar vederea muncitorilor ar fi putut duce la un atac neasteptat asupra constructiei. Astfel ca, reusita de a fi terminat lucrarea pana in cel mai mic detaliu, poate fi considerata un triumf al crestinatatii romanesti.


2. Pentru turisti pasionati de mestesuguri romanesti cu traditie - Cocosul de Horezu

cocosul de horezu

Cocosul de Horezu este un targ care se tine in fiecare an in aceasta localitate, in prima saptamana a lunii iunie. Aici se strang mesteri olari din mai multe centre de ceramica din tara, astfel ca Horezu se transforma timp de trei zile intr-o expozitie a celor mai frumoase lucrari de arta din ceramica romaneasca. Familii de maestri olari aduc in prim-plan pentru curiosi, exponate ale culturii romanesti dintr-o epoca aproape uitata.


Mai mult decat atat, ceramica de Horezu, prin acest eveniment anual, a fost integrata in patrimoniul UNESCO. Astfel ca, eveminentul desfasurat an de an la nivel local, ajunge sa fie cunoscut de din ce in ce mai multi oameni, iar turistii straini incep si ei sa descopere mai mult din traditia romaneasca.


3. Pentru turisti pasionati de natura - Pacul National Buila Vanturarita

parcul national buila vanturarita

Parcul National Buila Vanturarita este cel mai mic parc national, din Romania, cu o suprafata de aproximativ 4.500 de hectare. Cu toatea acestea, in aceasta suprafata sunt concentrate o varietate de forme de relief si specii de animale care ii determina pe multi nu doar sa vina sa viziteze, ci sa se si intoarca pentru noi experiente.


Aici, turistii vor pytea gasi cele mai inguste chei in calcar din tara, pesteri (unele care pot fi vizitate altele inaccesibile publicului), capre negre, fructe de padure, cascade spectaculoase, abrupturi montane. Dincolo de acestea, in acest parc national exista 19 trasee turistice, plus trasee de catarare, care se numara printre cele mai dificile din Europa.


Dincolo de ceea ce tine de natura, iubitorii de spiritualitate vor fi bucurosi sa afle a in patrimoniul religios deacici exista schituri si manastiri de o valoare istorica f mare. Sunt de mentionat aici manastirile Arnota, Bistrita, Horezu, Frasinei, dar si schituri precum Patrunsa, Pahomie, Iezer, 44 Izvoare, Papusa, Peri precum si biserica in stanca din Pestera Liliecilor.


4. Pentru turisti pasionati de cultura romaneasca - Culele de la Maldaresti

culele de la maldaresti

Culele de la Maldaresti sunt constructii in Horezu, care au apartinut lui Greceanu si Duca. In acelasi spatiu se gaseste si casa memoriala a lui I.G.Duca. Din punct de vedere istoric, cula, este un cuvant de origine turcesc si reprezinta o locuinta sub forma de turn, cu parter inalt si scara interioara.


In tara noastra, astfel de constructii au fost ridicate in special de boieri olteni, cu scopul de a se apara de amenintarile exterioare. Rezistenta unei cule este dovedita si de faptul ca desi au fost construite acum foarte mult timp, inca sunt trainice.


5. Pentru turisti pasionati de surprizele naturii - Muzeul Trovantilor

Trovantii sunt microforme de relief, specifice acumularilor de nisip cu anumite caractaristici in ceea ce priveste componenta acestuia. Trovantii cresc spontan si natural, din interior catre exterior si pot avea dimensiuni de la cativa mm la cativa m.

muzeul trovantilor

Aceste forme de relief se mai gasesc in cateva zone din Romania, insa doar in judetul Valcea a fost amenajat un parc pentru trovanti. Acestia pot avea forme din cele mai diverse, incepand de la forme sferice si elipsoidale, pana la trovanti uniti, care se aseamana cu cifra opt. Cei mai spectaculosi sunt cei formati din mai multe elemente sferice.


Daca te-am convins ca Horezu este o destinatie de vacanta potrivita, indiferent care sunt preferintele tale in ceea ce priveste o vacanta reusita., incepe de acum sa cauti cazare in aceasta zona si stabileste-ti exact obiectivele turistice de vizitat, in functie de durata vacantei.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.574

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10