De ce viziteaza turistii Muzeul Trovantilor din Valcea De ce viziteaza turistii Muzeul Trovantilor din Valcea
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: In judetul Valcea exista foarte multe obiective turistice, dar in acelasi timp destul de putin cunoscute de romani si uneori chiar de catre cei care stau in apropiere. De aceea, de fiecare data cand vine vorba de un obiectiv turistic mai putin cunoscut, cel mai bine este sa incerci sa aflii cat mai multe, iar in felul acesta sa descoperi daca este unul care merita sa fie vizitat in putinul timp liber pe care il ai la dispozitie. Mai jos vei gasi
Publicat pe 11 Jul 2013 13:52:40 de brainiac
Categoria: Turism Subcategoria: Locuri de vizitat
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


In judetul Valcea exista foarte multe obiective turistice, dar in acelasi timp destul de putin cunoscute de romani si uneori chiar de catre cei care stau in apropiere. De aceea, de fiecare data cand vine vorba de un obiectiv turistic mai putin cunoscut, cel mai bine este sa incerci sa aflii cat mai multe, iar in felul acesta sa descoperi daca este unul care merita sa fie vizitat in putinul timp liber pe care il ai la dispozitie. Mai jos vei gasi cateva informatii foarte interesante despre un muzeu mai putin obisnuit in judetul Valcea, un muzeu al “pietrelor care cresc.”
trovanti in valcea
Trovantii sunt microforme de relief asemanatoare unor pietre, tocmai pentru ca sunt formate din acumulari de nisip si gresii bogate in carbonat de calciu. Ritmul de crestere al acestor pietre este foarte lent 4-5 cm in 1200 de ani, insa exista astfel de pietre de diverse dimensiuni, de la cativa mm pana la 5 m, ceea ce ii face deosebit de interesanti. Mai mult decat atat, formele pe care acestia le-au capatat de-a lungul timpului sunt din cele mai diverse. Cele mai interesante sunt cele in care doua astfel de pietre crescatoare s-au unit crescand apoi impreuna si oferind un spectacol de doua ori mai captivant. 

Chiar daca aceste forme de relief se gasesc in mai multe locuri in lume, la Valcea este singurul parc geologic, de acest tip, in Europa. Entuziasmul celor care vor sa protejeze natura, sa aduca la cunostinta oamenilor frumusetea ei, dar si din dorinta de a promova turismul in zona, au dus la crearea unei arii protejate prin lege. “Costestiul e singurul loc din Europa unde a fost amenajat un parc pentru astfel de formatiuni geologice. Trovantii de aici sunt impresionanti prin dimensiunea lor, de la doi-trei cm pana la aproximativ cinci m, dar si prin forma lor”, spune presedintele Asociatiei Kogayon. 

Daca vrei sa vizitezi acest muzeu, cel mai bine este sa iti faci o rezervare din timp la una din pensiunile din Horezu. Este orasul turistic aflat la numai 16 km de localitatea unde se gaseste muzeul, iar odata ce ai ajuns acolo, in mod sigur vei gasi si multe alte lucruri de vazut si de facut. Cel putin la fel de important pe cat sunt obiectivele turistice care iti vor mentine atentia vie, mai este si posibilitatea foarte buna de relaxare. Horezu este un oras aflat intr-o depresiune linistita, inconjurat de paduri, verdeata, natura. Cauta din timp oferte de cazare in Horezu sau pensiuni in Horezu si cand pleci in concendiu, fa-ti bagajele pentru una din cele mai frumoase experiente din viata ta. 

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.574

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10