7 Motive pentru care sa vizitezi Manastirea Horezu 7 Motive pentru care sa vizitezi Manastirea Horezu
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Manastirea Horezu se afla in apropiere de orasul cu acelasi nume si este una dintre cele mai cunoscute ctitorii din judetul Valcea si chiar din intreaga Romanie. Cateva motive pentru care sa ajungi cel putin o data sa vizitezi aceasta manastire, citesti in urmatoarele randuri:1. Vezi cum arata o reprezentare a culturii din vremea lui Constantin Brancoveanu si elemente ale arhitecturii brancovenestiManastirea Horezu a fost construita intre anii 16
Publicat pe 21 May 2013 16:02:15 de brainiac
Categoria: Turism Subcategoria: Destinatii
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Manastirea Horezu se afla in apropiere de orasul cu acelasi nume si este una dintre cele mai cunoscute ctitorii din judetul Valcea si chiar din intreaga Romanie. Cateva motive pentru care sa ajungi cel putin o data sa vizitezi aceasta manastire, citesti in urmatoarele randuri:


1. Vezi cum arata o reprezentare a culturii din vremea lui Constantin Brancoveanu si elemente ale arhitecturii brancovenesti

Manastirea Horezu a fost construita intre anii 1690 - 1693, sub domnia lui Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti. Maiestria depusa pentru aceasta lucrare intrece asteptarile obisnuite si ajunge sa fie o reprezentare foarte placuta liniilor arhitecturale specific brancovenesti.


Ctitoria a fost ridicata sub supravegherea verisorului primar al imparatului, Parvu Cantacuzino, iar dupa ce acesta s-a stins din viata, locul i-a fost luat de Cernica Stirbei, mare dregator domnesc, responsabil cu averile boieresti si curtea domneasca.

manastirea Horezu

2. Citesti inscriptia de la intrarea manastirii lasata de domnitorul Constantin Brancoveanu

Se spune ca manastirea Horezu este lacasul de cult pentru care domnitorul avea o mare consideratie, iar pana in momentul in care aceasta nu a fost finalizata, domnitorul a stat intr-o continua framantare. Pana in zilele noastre, aceasta inscriptie este prezenta la intrarea in Biserica.


3. Refaci o legatura spirituala pe care din pacate multi dintre noi am pierdut-o

O vizita la manastire poate sa fie o foarte buna ocazie prin care sa readuci in viata ta o parte din calmul spiritual de care fiecare dintre noi avem nevoie, acea liniste sufleteasca pe care o poti dobandi doar alaturi de un lacas de cult de sute de ani, asteptand sa-i fie pasit pragul de cat mai multe inimi deschise sa primeasca binecuvantare.


4. Vizitezi manastirea si chiliile la care a fost si Printul Charles al Marii Britanii

In chiliile acestei manastiri poti gasi si cazare daca vrei sa ramai acolo peste noapte si sa iti fie mai usor sa ajungi la Biserica. Intr-una din aceste chilii a fost gazduit Printul Charles al Marii Britanii, deja cunoscut pentru interesul de care da dovada pentru cultura romaneasca.


5. Afli de ce se numeste manastirea Horezu

Manastirea Horezu nu doar poarta numele orasului aproape de care se afla, ci mai are in spate si o alta legenda care tine de constructia ei, care a fost facuta pe timpul noptii si niciodata pe timp de zi. Cel mai sigur mod prin care legenda construirii acestei manastirii sa ajunga la tine este sa te duci sa o vizitezi si sa aflii legenda chiar de la cei de acolo.


6. Vezi orasul Horezu

Un alt motiv bun pentru care sa te duci sa vizitezi manastirea Horezu este chiar orasul Horezu, foarte aproape de manastire. Aici este centrul ceramistilor din toata tara si in orice perioada a anului poti gasi cazare la preturi rezonabile, de cele mai multe ori la cate o pensiune.


Ca sa poti sa gasesti o oferta cat mai buna, poti cauta pe internet oferte de cazare Horezu sau pensiune Horezu si in doar cateva secunde vei avea la dispozitie zeci de oferte de cazare in acest oras, pensiuni cu doua sau cu trei margarete.


7. Profiti de odihna, mediu relaxat si natura

O vacanta intr-o zona linistita, unde poluarea nu mai are de ce sa fie adusa in discutie, iar singurele zgomote pe care le auzi sunt ciripitul pasarelelor. In momentul in care o sa ajungi in Horezu o sa iti dai seama ca este destinatia ideala in care sa te simti confortabil, sa scapi de stresul de zi cu zi si sa ajungi sa profiti la maximum de tot ceea ce inseamna relaxare intr-un mediu placut si plin de verdeata si flori.


Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

gabi writer 
Membru din: 01 Nov 2012 08:59:24

Despre autor:
Scriu cu pasiune pe diverse teme, articole unice si originale. 

Articole publicate: 163
Scoring autor: 8.574

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10