Anvelope pentru toate gradele din termometru Anvelope pentru toate gradele din termometru
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: A trecut de mult sezonul de iarna cu poleiul caracteristic si zapezile abundente. Si pentru ca masina ta sa nu aiba probleme pe astfel de condidii atmosferice, cu siguranta ti-ai montat anvelope de iarna din momentul în care temperaturile au scazut sub 7 grade Celsius. Însa acum, lunile de iarna sunt departe si temperaturile trec cu usurinta de 25 grade Celsius. Anvelopele de iarna care ti-au sustinut masina pe toata perioada de iarna îsi
Publicat pe 18 Aug 2014 12:14:32 de expertonline
Categoria: Pentru barbati Subcategoria: Auto
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


A trecut de mult sezonul de iarna cu poleiul caracteristic si zapezile abundente. Si pentru ca masina ta sa nu aiba probleme pe astfel de condidii atmosferice, cu siguranta ti-ai montat anvelope de iarna din momentul în care temperaturile au scazut sub 7 grade Celsius. Însa acum, lunile de iarna sunt departe si temperaturile trec cu usurinta de 25 grade Celsius. Anvelopele de iarna care ti-au sustinut masina pe toata perioada de iarna îsi pierd proprietatile la astfel de temperaturi si îti pot da batai de cap daca esti gata de plecare în concediu. Din acest motiv este recomandat sa îti montezi anvelopele de vara, ale caror proprietati îti vor asigura un drum linistit si fara griji spre destinatia de vacanta.


Ca sa nu îti faci probleme legat de performanta anvelopelor de vara, trebuie sa stii ca acestea sunt gândite special sa reziste pe temperaturi caniculare, chiar si atunci când asfaltul se dilata. Îti vor pastra elasticitatea caracteristica si nu se vor întari, cum s-ar întâmpla în cazul anvelopelor de iarna daca ai pleca cu ele la drum în sezonul cald. O rigiditate a anvelopelor poate cauza si probleme cu aderenta masinii, deoarece actiunea de frecare nu mai intervine. Dar acest lucru nu se întâmpla în cazul anvelopelor de vara, ele având o aderenta sporita pe orice tip de suprafata carosabila.


De asemenea, cu anvelopele de vara nu se va întâmpla sa simti vibratii în volan la viteze mai mari, sau alte vibratii cauzate de jante sau cauciucuri. Daca în loc de anvelope de vara sunt folosite cele de iarna, acest tip de vibratii vor aparea des, deoarece cauciucurile de iarna sunt echilibrate pentru viteze mai reduse. Distanta de frânare este un alt factor de care trebuie tinut cont. Aceasta distanta creste considerabil (cu pân? la 2.5 metri) daca anvelopele de iarna sunt folosite în lunile de vara.


Trebuie tinut cont de faptul ca folosirea anvelopelor de iarna în timpul sezonului cald duce la uzarea si erodarea lor foarte rapid, din cauza faptului ca nu au proprietati care sa fie în concordanta cu vremea din acest sezon. Uzarea lor le poate face sa nu mai functioneze cum trebuie nici în sezonul rece, carora le sunt destinate.


Asadar, pentru a evita orice fel de probleme legate de siguranta masinii, a ta si a pasagerilor, este recomandat sa folosesti anvelopele de iarna doar în momentul în care temperaturile sunt foarte scazute si apar conditii de polei si zapada abundenta. În astfel de conditii cauciurile de iarna vor fi aliatul tau, având o aderenta foarte buna datorita canelurilor adânci de pe suprafata cauciucurilor.


Pentru lunile în care conditiile meteo sunt unele moderate, cu temperaturi blânde cuprinse între 0 si 25 de grade Celsius, exista o alternativa, un compromis între anvelopele de iarna si cele de vara. Este vorba de anvelopele all season, care sunt potrivite tuturor sezoanelor, dupa cum le sugereaza si numele. Bineînteles, este vorba de toate sezoanele cu exceptia celor lunilor de vara si iarna când conditiile meteo sunt unele extreme. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Online Expert 
Membru din: 07 Jul 2014 14:06:10

Despre autor:
WEBDESIGN, REDESIGN, MARKETING ONLINE, MENTENANTA WEBSITE

Articole publicate: 3
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10