De ce muzica ne face sa ne simtim bine De ce muzica ne face sa ne simtim bine
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Muzica joaca un rol important in viata noastra. Inaintarea in varsta este marcata de un playlist personal preferat si putem evoca amintiri si emotii vii in timp ce ascultam muzica. Oamenii care fac muzica pot atesta acest lucru si pot spune ca au un nivel ridicat de inteligenta, in special daca ei pot citi si crea muzica originala cantand la diferite instrumente muzicale sau folosind vocea ca instrument in cantece. Exista o multime de c
Publicat pe 07 Jun 2016 06:38:08 de markkona
Categoria: Jurnalism Subcategoria: Reportaje
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Muzica joaca un rol important in viata noastra. Inaintarea in varsta este marcata de un playlist personal preferat si putem evoca amintiri si emotii vii in timp ce ascultam muzica. Oamenii care fac muzica pot atesta acest lucru si pot spune ca au un nivel ridicat de inteligenta, in special daca ei pot citi si crea muzica originala cantand la diferite instrumente muzicale sau folosind vocea ca instrument in cantece. Exista o multime de cercetari despre muzica si relatia cu inteligenta. 

Daca ai fost vreodata miscat de o bucata dintr-o melodie sau o experienta de viata ti-a schimbat performanta muzicala live, daca ai creat muzica sau ai gasit consolare intr-un instrument de ascultat sau intr-un artist preferat, vei fi interesat despre stiinta care arata de ce ne simtim atat de bine atunci cand ascultam muzica. A te bucura de muzica este ceva unic pentru oameni. Spre deosebire de alimente sau de sex, muzica nu este o necesitate umana pentru supravietuirea noastra, dar este extrem de plina de satisfactii si placuta. Aceasta pune in aceleasi parti ale creierului muzica, la fel ca celelalte placeri. Muzica inunda creierul cu o substanta chimica numita dopamina. Domina este substanta chimica din creier asociata cu placerea, motivatia si recompensa. 

Studiile au aratat ca anumite piese de muzica clasica vor avea acelasi efect asupra tuturor. Ele declanseaza aceleasi schimbari la nivelul creierului, indiferent de experienta muzicala trecuta sau preferata. Bineinteles, toata lumea este diferita si muzica ne va raspunde in conformitate cu gusturile si familiaritatile noastre. Bucuria noastra este pur si simplu determinata de faptul ca ne place sau nu ne place. Totusi, aceste investigatii au aratat ca muzica este cauza creierului nostru sa raspunda in unanimitate si sa ofere oamenilor o experienta universala, mai ales atunci cand se bucura simultan de un concert orchestral. Cand oamenii merg la concerte sau opere, camerele de supraveghere a aratat bucuria de pe chipul oamenilor sau starea lor de relaxare. S-au facut cercetari pentru a detecta eliberarea de dopamina din creier atunci cand subiectii asculta melodiile lor preferate. Apoi, acestia au folosit imagistica prin rezonanta magnetica pentru a vedea centrul placerii din creier, unde dopamina este eliberata si apoi au facut legatura cu alte zone ale creierului asociate cu emotie, cu invatarea, cu memoria si larea deciziilor. 

Aceste legaturi au fost cele mai interesante revelatii. Centrul de agrement al creierului prezice, ce fel de muzica te vei bucura bazata pe conectarea la alte parti ale creierului, in conformitate cu ce este invatat creierul sa-i placa. Muzica noua se potriveste cu tiparele existente deja in creier, de gusturile noastre muzicale din trecut. Este placut, nu doar pentru ca este familiar, ci pentru ca deviaza suficient pentru a simti ceva nou si interesant. Nu trebuie sa para asemantor. Prin urmare, muzica poate fi utilizata ca potentator de dispozitie. Aceasta este un elixir motivatie si obliga la terminarea celor mai banale sarcini. Exista mai multe moduri de a participa si utiliza muzica, extinderea domeniului muzical si gustul pot deveni o calatorie de descoperire despre sine, pentru orice forma de arta, in muzica se vede umanitatea oamenilor. Ca sa te simti bine, asculta muzica in fiecare zi, creeaza muzica, canta la un instrument, intelege muzica, canta, afla despre mai multe stiluri si instrumente muzicale din intreaga lume. Muzica este un mod minunat de a invata despre o cultura, in timp ce calatoresti. Muzica te calmeaza, te motiveaza si energizeaza, distrage atentia si redirectioneaza concentrarea, deschide mintea spre o experienta umana comuna. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

markkona markkona 
Membru din: 23 Mar 2016 09:01:54

Despre autor:
-

Articole publicate: 29
Scoring autor: 1.8

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10