Resedintele inteligente din viitor Resedintele inteligente din viitor
Rated 4/5 bazat pe 2 voturi
Product description: In jurul nostru totul devine sa fie mai inteligent: telefoanele mobile, canalele de televiziune, brand-urile si acum si locuintele noastre, cat si sistemele de siguranta pentru acestea. Aceste noi sisteme au ca scop crearea unui stil de viata mai comod, mai bun si mai destept. Ceea ce face o locuinta mai inteligenta sunt prevederile cu sisteme de iluminat, incalzire si dispozitive electronice ce pot fi controlate de la distanta cu ajuto
Publicat pe 15 Apr 2016 11:09:49 de markkona
Categoria: Jurnalism Subcategoria: Actualitati
Acorda o nota acestui articol:
8.
0


In jurul nostru totul devine sa fie mai inteligent: telefoanele mobile, canalele de televiziune, brand-urile si acum si locuintele noastre, cat si sistemele de siguranta pentru acestea. Aceste noi sisteme au ca scop crearea unui stil de viata mai comod, mai bun si mai destept. Ceea ce face o locuinta mai inteligenta sunt prevederile cu sisteme de iluminat, incalzire si dispozitive electronice ce pot fi controlate de la distanta cu ajutorul internetului. 

O locuinta inteligenta este atunci cand poti inregistra, accesa si controla echipamentele de securitate, cum ar fi sistemele de alarma si camerele de inregistrare de la distanta cu ajutorul smartphone-ului sau laptop-ului. Oamenii au gusturi diferite de securitate, iar tehnologia inteligenta va ofera optiuni de particularizare si planificare a locuintei, de exemplu, programarea pentru verificarea sistemului de alarma pentru a reduce numarul alarmelor false. In viitorul apropiat locuintele vor deveni suficient de inteligente pentru a diferentia membrii familiei de musafiri si sa se adapteze la nevoile individuale ale fiecarui membru bazate pe informatii biometrice, cum sunt amprentele digitale, temperatura corpului si chiar ritmul propriilor batai de inima. In curand, atunci cand te misti prin locuinta, un mic dispozitiv purtat in jurul incheieturii va identifica identititatea dumneavoastra, permitand locuintei sa seteze in mod automat sistemul de iluminare, temperatura locuintei si sa redea muzica preferata in functie de gusturile si profilurile pre-configurate. Daca acest lucru poate parea foarte inteligent pentru stilul de viata de zi cu zi, acesta nu este atat de departe si din ce in ce mai multe intreprinderi dezvolta aceste tehnologii care se integreaza perfect cu lumea noastra psihica si digitala in autovehiculele si locuintele noastre. Una dintre barierele care impiedica industria locuintelor inteligente sa sa creasca este faptul ca utilizatorul mediu nu incearca aceste experiente legate de stilul de viata, deoarece valoarea lor inca nu este clar definita. 

Asadar, prin adoptarea acestei tehnologii putem scapa de sarcinile de rutina si putem avea control asupra locuintei si lucrurilor din ea. 

Acorda o nota acestui articol:
8
,0


Recomandari:


Despre autor:

markkona markkona 
Membru din: 23 Mar 2016 09:01:54

Despre autor:
-

Articole publicate: 29
Scoring autor: 1.8

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10