Cum sa scrii un articol bun pentru mediul online Cum sa scrii un articol bun pentru mediul online
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Informatia inseamna putere. Mediul online inseamna in mare parte informatie. Acest articol te va invata cum sa scrii un articol care sa atraga atentia publicului pe care sa il vizezi si care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont pentru ca articolul tau sa isi atinga obiectivele. Titlu Primu lucru pe care un cititor il vede dintr-un articol este titlul. De aceea este important sa fie formulat in asa fel incat sa atraga atentia cit
Publicat pe 31 Oct 2012 13:58:37 de andreea
Categoria: Internet Subcategoria: Internet marketing
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Informatia inseamna putere. Mediul online inseamna in mare parte informatie. Acest articol te va invata cum sa scrii un articol care sa atraga atentia publicului pe care sa il vizezi si care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont pentru ca articolul tau sa isi atinga obiectivele.

Titlu

Primu lucru pe care un cititor il vede dintr-un articol este titlul. De aceea este important sa fie formulat in asa fel incat sa atraga atentia cititorilor si sa ii determine sa parcurga textul.

Pentru a face lucrul asta este bine ca titlul sa prezinte pe scurt, intr-o forma inedita, continutul articolului. In felul acesta cititorul va sti daca informatiilor disponibile in text sunt ceea ce cauta. Un titlu prea abstract sau generalist va crea impresia de informatie inutila, dispersata.

Corpului textului:

Structura

Este important sa ai in vedere o structura a articolului pe care vrei sa il scrii. Acesta trebuie sa aiba o introducere, un cuprins si o incheiere. Ai grija ca introducerea pe care o fasi sa nu fie un text de umplutura cu care sa obosesti cititorul. In niciun caz nu il faci sa piarda timpul, ci ii oferi un motiv pentru care sa continue sa citeasca. Cuprinsul trebuie sa fie cat mai simplu de parcurs. Textele lungi, frazele interminabile, descurajeaza cititorul. Cand ai de facut enumerari foloseste bullets. Incheierea insumeaza ceea ce ai scris in articol. De asemenea o poti folosi pentru a-ti invita cititorii sa continuati discutia prin comentarii sau pe retelele de socializare.

Continutul

Inainte de a incepe sa scrii, asigura-te ca te-ai documentat suficient. Cititorii vor cauta idei noi si informatii care sa ii ajute. Continutul trebuie sa fie relevant pentru cei care te citesc. Alege un ton si un limbaj care sa se potriveasca publicului si asteptarilor lui. Mentine o singura idee pentru tot articolul. Bazeaza-te pe claritate si simplitate. Daca este o tema complexa mai bine scrii mai multe articole.

Forma

Aminteste-ti ca in articolele pentru mediul online trebuie sa tii cont si de motoarele de cautare. Foloseste-te de cuvinte cheie, evidentiaza-le.

Dupa ce ai scris articolul, verifica gramatica, punctuatia, formularile pompoase, literele mancate, spatierea si asezarea in pagina.

Imaginea/ imaginile:

Foloseste-te de imagini pentru a atrage atentia asupra articolului. O imagine poate sa complete titlul si sa il ajute pe cititor sa anticipeze ceea ce va citi in articol. Pe de alta parte o imagine creeaza niste asteptari. Daca aceasta nu este in legatura cu textul, cititorul poate fi dezamagit si va renunta sa mai citeasca.

Promovarea:

In online este important ca articolul pe care l-ai scris sa devina cunoscut. Odata ce a fost publicat raspandeste-l pe diverse platforme de socializare. De asemenea, asigura-te ca cei care te citesc pot sa te si contacteze. Daca nu ai un formular pe site prin care utilizatorii sa faca asta, lasa-ti datele de contact in finalul articolului. 

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Andreea Goidea 
Membru din: 25 Oct 2012 14:07:41

Despre autor:
Creatoare de povesti si conversatii in social media, prietenoasa cu motoarele de cautare si cuvintele cheie, sociabila cu rapoartele si analizele, receptiva la design, bun ascultator al marketingului digital, cooperanta cu tehnologia si vorbareata cu publicitatea interactiva la BlueBay. Prietena de suflet si confidenta: promovarea online.

Articole publicate: 33
Scoring autor: 9.029

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10