Cum limitezi riscurile accesului SSH ale utilizatorilor unui server dedicat sau vps Cum limitezi riscurile accesului SSH ale utilizatorilor unui server dedicat sau vps
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Furnizorii sau proprietarii de servere pentru hosting au de obicei incluse in pachetele de gazduire web monitorizarea si secuirtatea asigurata non-stop. Totusi, multe pierderi de date si virusari ale serverelor s-au declansat din cauza accesului liber Secure Shell-SSH. Ce ar fi bine sa stim chiar daca suntem webmasteri experimentati sau mai putin antrenati in acest domeniu, este ca accesul utilizatorilor sau al clientilor pe intreg serverul pe ca
Publicat pe 24 May 2013 15:55:40 de clausweb
Categoria: Internet Subcategoria: Domenii
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Furnizorii sau proprietarii de servere pentru hosting au de obicei incluse in pachetele de gazduire web monitorizarea si secuirtatea asigurata non-stop. Totusi, multe pierderi de date si virusari ale serverelor s-au declansat din cauza accesului liber Secure Shell-SSH. Ce ar fi bine sa stim chiar daca suntem webmasteri experimentati sau mai putin antrenati in acest domeniu, este ca accesul utilizatorilor sau al clientilor pe intreg serverul pe care isi au gazduit un domeniu nu este recomandat. 

Prin libertatea de a accesa si alte zone decat propriul cont de gazduire web de pe un server dedicat care detine un sistem de operare Linux pe baza de linie de comanda, un client il expune puternic la spamuri, virusi si malware-uri pe care nu le provoaca doar el insusi, ci si hackeri care patrund in interior.

Cei cunoscatori pot cere administratorului serverelor sa isi administreze domeniile web din sistemul de comanda Linux sau Unix, pe un server dedicat care detine oricum access root, dar si pe un vps unde conditiile sunt stabilite de la inceput si unde clientul nu isi poate imparti spatiul dupa cum doreste. Este recomandat ca acestia sa nu aiba acces SSH decat in spatiul aferent lor dintr-un vps sau dedicat.

Intreg procesul de securizare este vital pentru server si pentru toate domeniile web care, multe dintre ele, pot fi afaceri care genereaza profituri si care stocheaza cantitati insemnate si importante de date. Astfel ca o singura portita de intrare a unui factor daunator, virus, spam etc. este periculoasa pentru ele. E foarte probabil ca un client sa nu aiba intentia de a compromite sistemul, insa un hacker experimentat ii poate accesa contul si astfel sa aiba cale libera la diferite directoare si la conturile clientilor de pe server.

O metoda de limitare a accesului SSH pe server este jailingul. Jailing SSH se refera la izolarea conturilor utilizatorilor, unul fata de altul, prin care sa nu fie posibil accesul in alte fisiere de pe server care nu tin de sectiunea Home, strict a  unui client. Sigur ca limitarea nu asigura securitate maxima si pot aparea mereu metode de a incalca "bariera jailed", insa metoda aceasta este benefica. Hackerii pot ataca din exterior si provoca daune insemnate intr-un sistem de operare Linux dar, atata timp cat masurile de preventie au fost aplicate, clientii pot fi moniorizati in activitatea lor.

Utilizarea metodei jailing reduce semnificativ pericolele care exista mereu si care sunt favorizate de spamuri si virusuri, dar existenta barierei de protectie asigura serverele dedicat si vps impotriva unor daune care pot fi evitate.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

claus clausweb 
Membru din: 24 May 2013 13:03:16

Despre autor:
sunt incepatoare in domeniul promovarii online si al tehnicilor seo

Articole publicate: 2
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10