As putea sa-mi repar singur televizorul? As putea sa-mi repar singur televizorul?
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Televizor defect - ai putea sa-l repari chiar tu?Daca esti dispus si vrei sa incerci, intrebarea este daca ai cateva abilitati tehnice de baza.Acest lucru depinde de:1. dificultatea problemei televizorului care necesita reparatie;2. competenta reparatorului;3. daca ai sculele adecvate si timpul necesar pentru a face acest lucru;4. instruirea prealabila (de pe internet, din partea unui profesionist) si urmarea instructiunilor.Poti cauta pe interne
Publicat pe 14 Aug 2015 13:35:04 de spider99spy
Categoria: IT Subcategoria: Electronice
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Televizor defect - ai putea sa-l repari chiar tu?

Daca esti dispus si vrei sa incerci, intrebarea este daca ai cateva abilitati tehnice de baza.


Acest lucru depinde de:
1. dificultatea problemei televizorului care necesita reparatie;
2. competenta reparatorului;
3. daca ai sculele adecvate si timpul necesar pentru a face acest lucru;
4. instruirea prealabila (de pe internet, din partea unui profesionist) si urmarea instructiunilor.

Poti cauta pe internet discutii pe forumuri, filmulete si tutoriale care te invata cum sa-ti repari singur televizorul. Din pacate, majoritatea informatiilor sunt disponibile in limba engleza, asa ca daca nu stai bine la acest capitol, cel mai probabil va fi nevoie sa apelezi totusi la un service de televizoare din bucuresti, unde specialistii electronisti vor efectua reparatia in mod profesional si eficient. Sigur ca asta inseamna sa platesti reparatia.

Deci, daca totusi ai timp si vrei sa incerci sa-ti repari singur televizorul care s-a stricat iata de ce vei avea nevoie.

Manuale de service TV

Este recomandat sa cauti manualul de service al televizorului, mai ales daca ajungi la concluzia ca trebuie sa schimbi o anumita piesa si vrei sa o comanzi. Un manual de service de televizoare este un fisier care sta la baza unei reparatii tv de succes. Acolo vei gasi ilustratii si indicatii, astfel incat iti vei da seama cum sunt dispuse componentele importante in interiorul televizorului. Manualele sunt in general disponibile in mod gratuit de catre producatorii de televizoare. Tot ce trebuie sa faci este sa-l cauti pe internet avand grija sa notezi corect marca si modelul televizorului care trebuie reparat.

Cum comanzi o piesa pentru reparatia televizorului?

Trebuie sa afli in primul rand de ce piesa ai nevoie pentru a repara televizorul. Apoi, trebuie sa stii exact denumirea componentei pe care vrei sa o comanzi. In general este vorba despre un cod de producator inscriptionat pe spatele piesei. Este important, de asemenea, sa stii denumirea completa a modelului televizorului care necesita reparatie.
Instrumente necesare de reparatia televizoarelor:

Uneori vei avea nevoie doar de o surubelnita potrivita. Este recomandat sa folosesti una cu acumulatori. In unele cazuri poate fi nevoie si de un multimetru digital. Daca este vorba despre o reparatie usoara sau de inlocuirea unei piese defecte poate fi util sa urmaresti filmulete cu instructiuni clare direct pe YouTube.

Atentie: inalta tensiune

Daca vrei sa-ti repari singur televizorul atentie la componentele si zonele din interiorul televizorului care sunt sub inalta tensiune. Exista riscul sa te ranesti daca faci o miscare gresita. Este adevarat ca exista si circuite care sunt inofensive la atingere, chiar daca televizorul este conectat si pornit. Cu toate acestea, trebuie sa fii atent.

In final, trebuie sa retii totusi ca multe reparatii trebuie efectuate de catre un tehnician de service pentru televizoare in bucuresti calificat, asa ca daca nu reusesti sa-ti repari singur televizorul, pune mana pe telefon pentru a face o programare la un profesionist in repararea tv-urilor.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Razvan Alexandru 
Membru din: 04 Jun 2015 11:12:36

Despre autor:
Tanar pasionat de blogging, scriu articole din orice domeniu si incerc sa promovez cat mai bine site-urile pe care le gestionez.

Articole publicate: 7
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10