Durata de viata a acumulatorului laptopului tau poate fi prelungita Durata de viata a acumulatorului laptopului tau poate fi prelungita
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Majoritatea utilizatorilor de laptopuri sau notebook-uri se confrunta, pe termen mediu si lung, cu probleme privind durata de viata a bateriei. Pe masura ce trece timpul, nemultumirile legate de autonomia acumulatorului se pot transforma in adevarate frustrari.  Vestea buna este ca nu trebuie sa mai depinzi in continuare de  bateria cea veche, care te tine putin, pentru ca exista cateva lucruri utile pe care poti sa le faci pentru
Publicat pe 12 Apr 2016 06:59:20 de
Categoria: IT Subcategoria: Calculatoare
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Majoritatea utilizatorilor de laptopuri sau notebook-uri se confrunta, pe termen mediu si lung, cu probleme privind durata de viata a bateriei. Pe masura ce trece timpul, nemultumirile legate de autonomia acumulatorului se pot transforma in adevarate frustrari.  Vestea buna este ca nu trebuie sa mai depinzi in continuare de  bateria cea veche, care te tine putin, pentru ca exista cateva lucruri utile pe care poti sa le faci pentru prelungirea autonomiei acumulatorului, astfel incat laptopul nostru sa nu se mai inchida brusc exact atunci cand ai mai mare nevoie de el.

1.    Tipul de incarcator al notebookului: alegeti sa folositi cat mai des posibil un adaptor de curent alternativ - AC - care se potriveste la prize electrice obisnuite de 220 V/ 50 Hz. Nu va pripiti considerand acest sfat redundant, deoarece multi proprietari de laptop omit sa il urmeze destul de des, explicatia fiind ca le este mai la indemana sa utilizeze incarcatoare mobile (auto sau chiar solare). Chiar daca sunt de noua generatie, acestea nu furnizeaza intotdeauna energia la parametrii optimi solicitati de aparat. Uneori, variatiile de tensiune sau un amperaj insuficient nu permit incarcarea completa.

2.    Incarcare si descarcare: este foarte importanta realizarea unui ciclu complet de incarcare – descarcare pentru a mentine o autonomie constanta de la un ciclu la altul. Acumulatorul  se conecteaza la priza cand este complet descarcat si se mentine la incarcare pana la incarcarea completa, respectiv 100%.

3.    Temperatura ideala a laptopului: se verifica din cand in cand cat de fierbinte ajunge laptopul, daca se incadreaza in gama de temperatura recomandata. In mod evident, daca ni se pare ca la un moment dat se incinge foarte tare, aparatul trebuie oprit si lasat sa se raceasca, intrucat in caz contrar coolerele si ventilatoarele interne vor fi solicitate la maximum, devenind consumatoare de energie din baterie. Mai exact, optiunile sunt  - sa fie asezat pe un gratar metalic sau sa fie pus pe cativa suporti din diverse materiale fiind inaltat astfel si avand suficient loc pentru o aerisire optima.

4.    Reducerea numarului de softuri instalate: programele ce nu sunt necesare permanent ar trebui dezinstalate sau dezactivate, deoarece consuma resurse – respectiv energie! Programele si software-urile folosite ocazional nu trebuie lasate sa ruleze in background, pentru ca micsoreaza durata de viata a bateriei.

 

Iata cum respectand aceste reguli, veti putea prelungi durata de viata a bateriei. In cazul in care este prea tarziu pentru ca aceste sfaturi sa va ajute, va puteti achizitiona simplu si rapid o baterie noua pentru calculatorul dv. portabil . Iar apoi, numai bine, veti putea incepe sa aplicati sfaturile de mai sus pentru a o avea in stare buna o perioada cat mai indelungata!

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Bogdan Vasile  
Membru din: 14 Jan 2014 19:47:14

Despre autor:
Pasionat de optimizare si marketing online pentru pagini web de prezentare afaceri sau pentru magazine virtuale si cataloage ecommerce..

Articole publicate: 35
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10