Despre bateriile de laptop si cum se formateaza. Despre bateriile de laptop si cum se formateaza.
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Bateria sau acumulatorul laptopului, de obicei se gaseste in partea din spate a acestuia, dar unele laptopuri, pot avea bateria pozitionata in alt loc sau chiar fixate in interiorul laptopului. De asemenea bateriile laptopurilor se regasesc in diverse forme si marimi, in functie de producatorul laptopului dar si de modelul din care acesta face parte fapt pentru care bateriile nu pot fi schimbate de la un model de laptop la altul. O baterie
Publicat pe 04 Oct 2016 11:43:30 de P.DjKhrystyan
Categoria: IT Subcategoria: Calculatoare
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Bateria sau acumulatorul laptopuluide obicei se gaseste in partea din spate a acestuia, dar unele laptopuri, pot avea bateria pozitionata in alt loc sau chiar fixate in interiorul laptopului. De asemenea bateriile laptopurilor se regasesc in diverse forme si marimi, in functie de producatorul laptopului dar si de modelul din care acesta face parte fapt pentru care bateriile nu pot fi schimbate de la un model de laptop la altul. O baterie se va potrivi doar daca va fi montata pe acel model de laptop pentru care a fost destinata.

Cum se formateaza bateria unui laptop nou:

  • Prima data se incarca bateria laptopului 100%
  • Folositi laptopul pana se descarcaca complet bateria (dar nu la 0%)
  • Incarcati iar bateria la capacitate maxima (100%)
Cum intretinem bateria de-a lungul folosirii?

  • Repetam procesul de formatare, o data pe luna
  • Folosim laptopul atat pe cablu cat si pe baterie nu doar intr-un fel
  • Evitati temperaturile extreme, decuplati bateria la nevoie

Iar acest proces de formatare a bateriei imprima in memoria acestuia exact cata sarcina electrica poate sa tina. Este necesar sa va asigurati ca o incarcati complet si nu intrerupeti procesul de incarcare si sa va asigurati ca este incarcata 100% inainte de a scoate cablul de alimentare.

Capacitatea unei baterii de laptop este extrem de importanta in momentul in care te decizi asupra unei astfel de achizitii. Practic, aceasta decide cat de mult va rezista laptopul tau cand este folosit fara curent electric. Capacitatea este masurata in miliamperi ( mAh) si cele mai puternice baterii de la ora actuala depasesc 5000 mAh.  

Cand achizitionezi o baterie, trebuie sa tii cont si de firma care o produce, dar si de starea acesteia. Nu este indicat sa achizitionezi o baterie second hand, deoarece aceasta este din start mult mai slaba decat una noua.

De asemenea, exista patru categorii de baterii dupa compozitia acestora.

-Ni-Cd (Nichel-Cadmiu) – nu mai produc baterii Ni-Cd deoarece, fiind o tehnologie invechita care nu mai ofera suficienta energie, si foloseste in procesul de fabricatie metale grele, toxice.

-Ni-MH (Nichel-Metal Hibrid) – o tehnologie foarte avansata, care poate stoca cu 50% mai multa energie decat bateriile Ni-Cd, si inlatura problemele tehnice pe care acestea le cauzau, reprezentat de pierderea capacitatii de reincarcare full dupa mai multe cicluri de descarcare partiala.

-Li-Ion (Litiu-Ion) – este o tehnologie ce foloseste litiul, cel mai usor metal dar avand si cel mai mare potential electrochimic, fapt ce o face potrivita pentru bateriile de laptop, renuntand definitiv la metalele grele (Mercur, Nichel, Cadmiu, etc). Pe de alta parte acest metal este si foarte instabil folosindu-se defapt ioni de Litiu, fapt ce asigura un potential mult superior bateriilor bazate pe metale grele.

-Li-Po (Litiu-Polimer) – o tehnologie derivata din Li-Ion prin inlocuirea electrolitului bazat pe saruri de litiu in solventi organici cu un polimer solid.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

DjKhrystyan ProtechProject 
Membru din: 18 Mar 2016 11:21:25

Despre autor:

Articole publicate: 10
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10