3 caracteristici ale placilor video pe care un gamer ar trebui sa le stie 3 caracteristici ale placilor video pe care un gamer ar trebui sa le stie
Rated 4/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Piata placilor video a crescut foarte, foarte mult în ultimul timp, producatorii oferind diverse modele ce dispun de anumite specificatii si tehnologii. În acest articol vom vorbi despre trei caracteristici ale placilor video pe care un gamer ar treubi sa le cunoasca.AMD Mantle APIAceasta noua caracteristica este singurul lucru de la AMD prezentat anul trecut care are potentialul de a fi cea mai revolutionara caracteristica. Acest API ar putea sc
Publicat pe 13 Dec 2013 11:07:58 de
Categoria: IT Subcategoria: Calculatoare
Acorda o nota acestui articol:
8.
0


Piata placilor video a crescut foarte, foarte mult în ultimul timp, producatorii oferind diverse modele ce dispun de anumite specificatii si tehnologii. În acest articol vom vorbi despre trei caracteristici ale placilor video pe care un gamer ar treubi sa le cunoasca.

AMD Mantle API

Aceasta noua caracteristica este singurul lucru de la AMD prezentat anul trecut care are potentialul de a fi cea mai revolutionara caracteristica. Acest API ar putea schimba modul în care jocurile video comunica cu placa video - pentru totdeauna.

Cele mai multe jocuri video folosesc Microsoft DirectX sau Open GL, o pereche de API-uri dezvoltate cu scopul de a ajuta dezvoltatorii de jocuri video sa ofere grafica 3D mult mai impresionanta. Ambele au avut succes în aceasta privinta, dar AMD crede ca timpul lor a trecut si ca trebuie înlocuite cu o alternativa mai moderna.

MANTLE AMD

Mantle, desigur, este alternativa. Ceea ce o diferentiaza de API-urile actuale, este accentul pus pe manipularea low-level, care nu chinuie atât de mult hardware-ul. Atât DirectX cât si Open GL sunt "high-level" si au nevoie de un hardware puternic. Un compilator este folosit pentru a traduce limbajul de programare si codul executabil catre o placa video.

Codul unui dezvoltator de jocuri video scris în Mantle, este mult mai aproape de codul executat de o placa video. Acest lucru îmbunatateste performanta si ar putea permite dezvoltatorilor o mai mare flexibitate în alegerea tehnicilor de redare.

Shadowplay

Shadowplay este în esenta un instrument de înregistrare video in-game care a fost introdus în software-ul Nvidia GeForce Experience. Atunci când doriti sa înregistrati unele momente dintr-un joc video, apasati ALT + F10 pentru a începe înregistrarea video mp4. 

shadwoplay

Shadowplay este o solutie foarte eleganta si mai mult de atat, este GRATUIT! Trebuie sa stiti ca aceasta caracteristica functioneaza numai pe GTX 600 si GTX 700, cei cu placi video mai vechi nu au norocul sa încerce Shadwoplay.

G-Sync

Tehnologia NVIDIA G-SYNC reprezinta rezultatul unui program de cercetare si dezvoltare indelungat cu scopul obtinerii unei sincronizari a ratei de refresh cu rata de randare a GPU-ului. In acest fel imaginile sunt redate in momentul in care sunt prelucrate de catre unitatea de procesare vizuala (GPU), oferind astfel o experienta fluida, potrivit unui comunicat de presa

G-Sync

Acorda o nota acestui articol:
8
,0


Recomandari:


Despre autor:

Costel Cosmin 
Membru din: 09 Dec 2013 14:02:46

Despre autor:

Articole publicate: 2
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10