Super Mario - personajul preferat al unei generatii intregi Super Mario - personajul preferat al unei generatii intregi
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description:                Super Mario si-a facut aparitia pentru prima data in domeniul jocurilor video in anul 1983, fiind personajul principal al jocului “Super Mario Bros”. Acesta apare sub infatisarea unui instalator avand o salopeta albastra si o sapca rosie inscriptionata cu litera M.                Jocul a fost creat pentru console
Publicat pe 24 Feb 2014 15:01:09 de
Categoria: Familie Subcategoria: Copii
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


               Super Mario si-a facut aparitia pentru prima data in domeniul jocurilor video in anul 1983, fiind personajul principal al jocului “Super Mario Bros”. Acesta apare sub infatisarea unui instalator avand o salopeta albastra si o sapca rosie inscriptionata cu litera M.

               Jocul a fost creat pentru console, iar la inceputul anilor 1990 a ajuns si in Romania. Treptat a ajuns sa fie cel mai popular joc ale acelor vremuri. In tara noastra consola pe care rula jocul era cunoscuta sub numele popular de “joc pe televizor”. ”Jocul pe televizor” se alimenta cu ajutorul unui transformator care adesea se incingea foarte repede spre nemultumirea utilizatorilor.

               Aceasta consola rula cu ajutorul unor dischete, iar de departe cea mai cautata discheta in randul tinerilor din acele vremuri era cea cu jocul Mario. Tot ceea ce trebuia sa faci in acest joc era sa sari peste obstacolele ce iti ieseau in cale pentru a aduna banuiti si pentru a trece pas cu pas peste toate nivelele jocului.

               Mario se face “vinovat” pentru zecile de ore petrecute de copiii anilor 1990-2000 in fata televizoarelor. Cum nu toate lumea isi permitea sa aiba “joc pe televizor” in acele vremuri, jocul cu Super Mario era un motiv bun pentru copiii acelor vremuri sa se stranga in grupuri si sa isi petreaca timpul liber impreuna jucandu-se “Super Mario Bros”.

             Jocul “Super Mario Bros” a detinut suprematia in ceea ce priveste modalitatea preferata a tinerilor de a-si petrece timpul liber pana la inceputul anilor 2000 cand treptat si-au facut aparitia acele locatii de tip “Internet Caffe”, ceea ce a trecut conceptual de “joc” in alta era.

           O data cu evolutia tehnologiei, Mario a inceput sa apara sub diferite forme pe toate platformele. In anul 2014, la 14 ani de la disparitia lui Mario dupa “jocurile pe televizor”, personajul a ramas la fel de iubit in randul tinerilor, pe internet gasindu-se foarte multe jocuri Mario, unele dintre ele imitand jocul original iar in altele personajul mergand cu ATV-ul sau luptandu-se cu alte personaje de desene animate la fel de cunoscute.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Dan Lepadatu 
Membru din: 21 Feb 2014 12:09:54

Despre autor:
Jocuri noi 2014 online pentru toti

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10