Jucariile din lemn contra celor din plastic - avantaje si dezavantaje Jucariile din lemn contra celor din plastic - avantaje si dezavantaje
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Jucarii din lemn sau jucarii din plastic, care sunt mai bune pentru copii vostrii? Aceasta intrebare a fost indelung dezbatuta de-a lungul timpului. Desi multi producatori de jucarii impun masuri de siguranta pentru a face jucariile cat mai sigure, trebuie sa recunoastem ca scopul lor este si sa creeze jucarii cat mai colorate si atractive pentru a fi cumparate. Ca si parinte, prima prioritate trebuie sa fie siguranta copilului. Este de
Publicat pe 18 Aug 2015 08:13:37 de enzo
Categoria: Familie Subcategoria: Copii
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Jucarii din lemn sau jucarii din plastic, care sunt mai bune pentru copii vostrii? Aceasta intrebare a fost indelung dezbatuta de-a lungul timpului. Desi multi producatori de jucarii impun masuri de siguranta pentru a face jucariile cat mai sigure, trebuie sa recunoastem ca scopul lor este si sa creeze jucarii cat mai colorate si atractive pentru a fi cumparate.

Ca si parinte, prima prioritate trebuie sa fie siguranta copilului. Este de asemenea importanta joaca cu jucarii care sa fie educationale, mai degraba decat doar distractive. Pentru a intelege avantajele si dezavantajele jucariilor din lemn vs celor din plastic facem urmatoarele enumerari.

Avantajele jucariilor din lemn contra celor din plastic

Majoritatea jucariilor din lemn sunt mai rezistente decat cele din plastic. Majoritatea jucariilor din plastic tind sa se strice mult mai  repede si mai usor. Probabil fiecare din noi parintii am avut cel putin o experienta de acest fel cu jucariile din plastic. La mine cel mai putin ne-a tinut o jucarie din plastic 10 minute, drumul de la magazin pana acasa, cu masina. Cand jucariile din plastic se strica tind sa se sparga in bucati mici care sunt periculoase pentru copii mici, deoarece risca sa le inghita.

Suprafata jucariilor din lemn este mai fina decat cea a jucariilor din plastic, acesta fiind un alt argument pro pentru siguranta copilului. Unele jucarii din plastic au si muchii care sunt taioase, care cu siguranta o sa va raneasca copilul. Tinand cont ca jucariile din lemn rezista mai mult in timp decat jucariile din plastic, implicit, vor fi mai putine deseuri care sa dauneze mediului inconjurator.

A fost demonstrat ca tone intregi de jucarii din plastic contineau chimicale nocive, incluzand plumb, BPA si ftalati. Jucariile din lemn nu au baterii, ceea ce le face automat mai sigure, deoarece parintii nu trebuie sa-si faca griji ca vor fi bagate in gura de catre copii si rontaite.

Avantajele jucariilor din plastic contra celor din lemn

Jucariile din plastic sunt mult mai ieftine decat traditionalele jucarii din lemn, ceea ce le face mult mai populare. Sunt multi parinti care nu isi permit sa le cumpere copiilor jucarii foarte scumpe si din aceasta cauza aleg alternativele mai ieftine. Jucariile din plastic pot fi sis palate, ceea ce le face mai sanatoase.

Multe jucarii din plastic sunt colorate si pot fi indoite sau sucite, lucru care le face mult mai amuzante pentru copil. Majoritatea jucariilor din plastic apar mult mai interesante pentru copii. Producatorii de jucarii din plastic consacrati sunt capabili sa creeze jucarii foarte frumoase, in timp ce producatorii de jucarii din lemn sunt limitati la optiunile de creare.

Tinand cont de marea varietate de optiuni si tehnologii, copii de azi  indragesc mai mult jucariile din plastic, in detrimental celor din lemn. Unele jucarii din plastic sunt mai rezistente si mai usoare decat cele din lemn. Cuburile din lemn traditionale incep sa fie inlocuite acum cu cele din plastic, care sunt mai rezistente si mai usoare.

 

Acum, ca am explicat o parte din avantajele si dezavantajele jucariilor din plastic si a celor din lemn, unii parinti vor avea in continuare opinii diferite legate de ce anume sa aleaga pentru copii lor. Pentru mine cel mai important lucru este ca parintii sa fie destul de grijulii cand aleg jucariile pentru copii lor.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Sebastian Dimitriu 
Membru din: 15 May 2015 00:05:49

Despre autor:
Mai scriu si eu din cand in cand...despre una...despre alta.

Articole publicate: 3
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10