Imbracamintea de vara pentru copii trebuie sa fie cat mai lejera Imbracamintea de vara pentru copii trebuie sa fie cat mai lejera
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Un rol important in viata copilului dumneavoastra il joaca imbracamintea, ce creeaza un microclimat optim in care functiile organismului sa se desfasoare in conditii normale. Atunci cand urmeaza sa cumparati imbracaminte si haine pentru copii, trebuie sa tineti cont de un aspect foarte important: hainele trebuie sa fie confectionate astfel incat sa nu incomodeze dezvoltarea si miscarile copilului, sa nu fie nici prea stramte, dar nici
Publicat pe 06 Jun 2014 07:41:21 de vasilem
Categoria: Familie Subcategoria: Copii
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Un rol important in viata copilului dumneavoastra il joaca imbracamintea, ce creeaza un microclimat optim in care functiile organismului sa se desfasoare in conditii normale.

Atunci cand urmeaza sa cumparati imbracaminte si haine pentru copii, trebuie sa tineti cont de un aspect foarte important: hainele trebuie sa fie confectionate astfel incat sa nu incomodeze dezvoltarea si miscarile copilului, sa nu fie nici prea stramte, dar nici prea largi pentru a patrunde frigul.

Pe timp de vara, imbracamintea adecvata pentru copii trebuie sa fie confectionata din materiale subtiri si lejere, matase, fibre artificiale sau bumbac. Cu cat culorile hainelor sunt mai deschise, cu atat indicele de patrundere a razelor solare este mai redus, iar acest lucru ajuta la protejarea organismului si a pielii de radiatiile solare ce contin raze ultraviolet si infrarosii.

Este recomandat ca pe timpul verii, cei mici sa poarte tricouri copii care sa permita o expunere cat mai larga a tegumentelor la soare, cu protectie partilor sensibile la radiatiile ultraviolet bineinteles, sub actiunea carora se sentetizeaza in piele vitamin D, care este si benefica pentru copii.

Primul strat de imbracaminte copii trebuie conceput dintr-un material absorbant – bumbacul fiind recomandarea ideala – care, dupa absorbtie, elimina transpiratia si pastreaza un mediu uscat si curat in jurul corpului. Copiii aflati in crestere trebuie sa poarte haine simple si comode, confectionate din materiale usoare, care sa indeplineasca o serie de conditii de igiena. Transpiratia permite pierderea unei cantitati de caldura, insa duce la eliminarea unei cantitati importante de apa si, odata cu ea, a unor substante metabolice, care sunt eliminate in exterior prin evaporare.

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Vasile Manu 
Membru din: 30 Sep 2013 14:10:48

Despre autor:

Articole publicate: 63
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10