Perdele pentru camera copiilor - cum le alegem?   Perdele pentru camera copiilor - cum le alegem?
Rated 4.75/5 bazat pe 2 voturi
Product description: Amenajarea camerei copiilor este o etapa importanta in orice familie. Alegerea perdelelor pentru camera copiilor face si ea parte dintr-un proces in care fiecare detaliu are o importanta cruciala.Cand alegem perdelele pentru copii trebuie sa avem in vedere pe de o parte cum se integreaza acestea in atmosfera camerei, dar si functionalitatea lor. Ele sunt decorative, dar in acelasi timp au rolul de a pastra camera intunecata pentru acele momente d
Publicat pe 02 Nov 2012 15:21:33 de adriana
Categoria: Familie Subcategoria: Copii
Acorda o nota acestui articol:
9.
5


Amenajarea camerei copiilor este o etapa importanta in orice familie. Alegerea perdelelor pentru camera copiilor face si ea parte dintr-un proces in care fiecare detaliu are o importanta cruciala.

Cand alegem perdelele pentru copii trebuie sa avem in vedere pe de o parte cum se integreaza acestea in atmosfera camerei, dar si functionalitatea lor. Ele sunt decorative, dar in acelasi timp au rolul de a pastra camera intunecata pentru acele momente din zi, cand copilul doarme.

Un prim lucru de care vom tine cont in alegerea perdelelor este culoarea. Putem opta pentru varianta traditionala in care alegem roz pentru camera fetitei si albastru pentru camera baiatului. In cazul in care amenajam camera inainte sa aflam sexul copilului, putem alege o culoare neutra din punct de vedere al genului: galben, verde sau chiar alb. Chiar daca avem nevoie ca dormitorul copilului sa ramana intunecat, nu sunt niciodata indicate perdelele de culori inchise. Cele mai bune sunt materialele care nu permit luminii sa treaca, dar sunt vesele la nivel de culoare, model, design si desene. Cele mai multe dintre perdele pentru copii sunt deja concepute in functie de aceste criterii.

In ceea ce priveste siguranta copilului in raport cu lungimea perdelelor, trebuie sa avem in vedere faptul ca de cele mai multe ori copiii incearca sa se urce pe ele sau sa traga de ele
daca sunt pana la nivelul la care copilul ajunge cu mana. In cazul in care sunt foarte lungi, ar putea reusi chiar sa se infasoare in ele fara sa poata sa mai iasa.
Tot din motive de siguranta este bine sa verificam din timp cat de rezistenta este galeria si care sunt riscurile sa cada ceva in cazul in care copilul ar apuca de perdea sau de vreun capat al acesteia.

O alta varianta pentru acoperirea ferestrelor este aceea a draperiilor. Ele vor opri mult mai eficient lumina, insa acestea sunt mai riscante in camera copiilor din cauza lungimii lor si de cele mai multe ori a cordoanelor care se folosesc pentru a fi manevrate.

Un alt motiv pentru care parintii prefera de multe ori perdelele in locul draperiilor este acela ca perdelele pot fi spalate mai usor fata de draperii.

Indiferent de modelul sau culoarea pe care o doriti pentru perdele, nu uitati ca acestea trebuie sa se integreze in tema de culori pe care ati ales-o pentru camera. Copilul are nevoie sa creasca intr-un cadru armonios care sa vina in completarea afectiunii si dragostei pe care o primeste de la parinti.

Acorda o nota acestui articol:
9
,5


Recomandari:


Despre autor:

Adriana C 
Membru din: 01 Nov 2012 09:06:26

Despre autor:

Articole publicate: 21
Scoring autor: 7.596

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10