Cum sa construim un Go Kart Cum sa construim un Go Kart
Rated 5/5 bazat pe 1 voturi
Product description: Aceste vehicule au devenit destul de populare in ultima perioada astfel este in crestere si numarul constructorilor amatori, iar eu as dori sa dau o mana de ajutor acelor persoane care doresc sa-si construiasca propriul lor Go Kart. Va propun ca inainte de toate sa definiti toate caracteristicile kartului. Adica, trebuie sa decideti de la inceputuri cate persoane va trebui sa transporte kartul si daca va fi unul cu motor sau unul cu pedale.
Publicat pe 14 Aug 2015 14:54:19 de lelek
Categoria: Educatie Subcategoria: Tutoriale
Acorda o nota acestui articol:
10.
0


Aceste vehicule au devenit destul de populare in ultima perioada astfel este in crestere si numarul constructorilor amatori, iar eu as dori sa dau o mana de ajutor acelor persoane care doresc sa-si construiasca propriul lor Go Kart. Va propun ca inainte de toate sa definiti toate caracteristicile kartului. Adica, trebuie sa decideti de la inceputuri cate persoane va trebui sa transporte kartul si daca va fi unul cu motor sau unul cu pedale. Daca va fi unul cu motor atunci trebuie sa luati decizii privind tipul motorului, tipul ambreiajului, de asemenea va trebui sa proiectati directia vehicului si franele. Si nu in ultimul rand trebuie sa decideti daca va fi un kart pentru adulti sau pentru copii. De asemenea daca veti construi de exemplu un kart cu pedale pentru copii sau un kart cu motor pentru copii atunci va trebui sa puneti un accent cat se poate de mare si pe dotarile de siguranta ale vehicului.

In urmatorul pas va recomand sa puneti totul pe hartie, dar bineinteles pentru acest lucru puteti folosi chiar si un calculator. Dupa ce veti avea intregul proiect pe calculator sau pe hartie va recomand cat se poate de tare sa analizati fiecare detaliu in parte! La acest pas gresesc foarte multi, iar la urma descopera ca motorul nu functioneaza asa cum trebuie, centrul de greutate a fost calculat gresit, kartul nu mai este stabil dupa atingerea unei anumite viteze sau nu poate circula pe anumite terenuri. Deci, as dori sa subliniez iarasi: analizati cu mare atentie proiectul!

Apoi daca totul este proiectat si gandit puteti incepe constructia propriu-zisa. Pentru acest lucru puteti folosi o multime de materiale si unelte pe care le gasiti in jurul casei cum ar fi de exemplu: tevi, motoare din alte vehicule, vopsele, cauciucuri, etc. Insa in mod sigur veti fi nevoit si asa sa cumparati cateva componente, dar exista multe magazine de specialitate chiar si in Romania astfel teoretic nu ar trebui sa intampinati probleme. Iar dupa ce kartul va fi gata nu uitati sa-l testati! Efectuati testele cu viteza redusa si intr-un loc unde nu circula nimeni pentru a evita evenimentele nedorite.

Daca pana acum nu ati mai construit karturi atunci propunerea mea ar fi sa incepeti cu ceva mai simplu, de exemplu cu un kart cu pedale pentru copii. De asemenea ati putea chiar cumpara un kart mai ieftin sau unul folosit pentru a dezmembra si pentru a face cunostinta cu piesele. Procedand in acest fel, veti putea realiza un vehicul si mai profesional. Sau, puteti forma chiar o echipa cu ajutorul unor persoane care au acest hobby. Puteti gasi multe astfel de persoane navigand si cautand pe internet. Pe internet puteti gasi de asemenea si o multime de filmulete care va explica pas cu pas cum se construieste un Go Kart.

Iar in final as dori sa vorbesc despre elementele cele mai importante ale karturilor. Ma refer la elementele de design, adica la culori si picturi. Acordati o importanta majora acestor elemente de design pentru ca prima data toata lumea la aceste elemente de design se va uita. Iar daca ne gandim bine, atunci putem sa spunem ca pana la urma fiecare kart care a fost realizat intr-un garaj este o opera de arta unica!

Acorda o nota acestui articol:
10
,0


Recomandari:


Despre autor:

Jozsef Lelek 
Membru din: 20 Jun 2015 17:51:57

Despre autor:

Articole publicate: 2
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10