Despre gestionarea deseurilor Despre gestionarea deseurilor
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Gestionarea deseurilor este cunoscuta si sub denumirea de managementul deseurilor si reprezinta informatii utile despre colectarea, transportul, tratarea, reciclarea si depozitarea deseurilor. Stim cu totii ca deseurile reprezinta pentru oameni un mod de viata nesanatos, iar tocmai din acest motiv, in ziua de azi, se pune un mare pret pe gestionarea deseurilor. Mai mult decat atat, gestionarea deseurilor are ca principal scop chiar si economisire
Publicat pe 03 Aug 2016 00:20:08 de
Categoria: Educatie Subcategoria: Educatie online
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Gestionarea deseurilor este cunoscuta si sub denumirea de managementul deseurilor si reprezinta informatii utile despre colectarea, transportul, tratarea, reciclarea si depozitarea deseurilor. Stim cu totii ca deseurile reprezinta pentru oameni un mod de viata nesanatos, iar tocmai din acest motiv, in ziua de azi, se pune un mare pret pe gestionarea deseurilor. Mai mult decat atat, gestionarea deseurilor are ca principal scop chiar si economisirea unor resurse naturale prin refolosirea unor parti recuperabile.

Pentru cei care nu stiu, exista destul de mute tipuri de deseuri, iar fiecare dintre aceste tipuri de deseuri sunt colectate separat. Spre exemplu, clasificarea deseurilor se face dupa provenienta, iar astfel avem: deseuri municipale si asimilabile, deseuri sanitare si  deseuri de productie.

Deseurile municipale si asimiabile sunt deseurile care sunt generate in mediul urban si rural. In cadrul deseurilor municipal si asimiabile  se pot gasi deseuri menajere, care dupa cum le spune si denumirea, pot proven din activitatea casnica, magazine sau institutii publice; deseuri stradale, care sunt deseuri specifice fluxurilor stradale si constau in hartii, mase plastic, frunze sau praf; deseuri provenite din constructii sau demolari sau din intretinerea strazilor si nu in ultimul rand, asa- zisul namol orasenesc, care provine din statiile de tratate a apelor uzate si a celor menajere.
Deseurile sanitare, dupa cum le spune si denumirea, sunt reprezentate de deseurile care provin din spitale, din dispensare si din unele cabinet medicale.

Deseurile de productie reprezinta in principal rezultatul unor procese tehnologice industriale sau chiar agricole. In cadrul deseurilor de productie pot fi incluse deseurile industrial stocabile, care sunt de asemenea clasificate in: deseuri industriale periculoase si netoxice ( azbest), deseuri industriale nepericuloase si netoxice, deseuri inerte, deseuri toxice si deseuri industriale care sunt produse in cantitati destul de mari. Trebuie mentionat insa si faptul ca in cadrul deseurilor de productie mai pot fi incluse chiar si deseurile agro- zootehnice, care provin din agricultura si in special, dupa cum le spune si denumirea, din zootehnie si deseurile speciale, in cadrul carora intra explozibilii si substantele radioactive.

Stim cu totii ca legea din tara noastra oblige ca fiecare persoana sa arunce deseurile in containere speciale. Si vedem in fiecare zi, in fiecare oras, containere special create pentru material plastic, metale, biodegradabile, hartie, carton, sticla, nereciclabile si electrice si electrocasnice. Trebuie mentionat si faptul ca, culorile acestor containere difera astfel ca pentru materialele plastice culoarea containerelor este rosie, pentru metale culoarea containerelor este galbena, pentru biodegradabile culoarea containerelor este verde, pentru hartie culoarea containerelor este albastra, pentru electronice si electrice culoarea containerelor este maro, iar pentru nereciclabile culoarea containerelor este neagra. Din pacate acestea nu sunt respectate intotdeauna de catre oameni, insa se speculeaza ca pe viitor, cei care nu vor respecta aceste lucruri vor fi amendati. Nu uita totusi ca poti apela la cursul de inspector ssm cu diploma la ecostude.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Stude Eco  
Membru din: 03 Aug 2016 00:17:18

Despre autor:

Articole publicate: 1
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10