Dezvoltarea Constiintei – baza oricarui sistem de invatamant ! Dezvoltarea Constiintei – baza oricarui sistem de invatamant !
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description:  Cunoasterea de sine este baza cunoasterii. Fara ea edificiul cunoasterii sta in aer.  Sinele este propria noastra constiinta in starea ei pura.In general, cand suntem constienti, suntem constienti de ceva anume, de un obiect, oricare ar fi el si caracterul nelimitat al constiintei este pierdut in limita acelui obiect. Ca sa fim constienti de caracterul nelimitat al constiintei trebuie, prin urmare, sa pierdem limita obiectului de
Publicat pe 20 Feb 2016 16:23:18 de MT-Romania
Categoria: Educatie Subcategoria: Educatia copiilor
Acorda o nota acestui articol:
0.
0 Cunoasterea de sine este baza cunoasterii. Fara ea edificiul cunoasterii sta in aer.  

Sinele este propria noastra constiinta in starea ei pura.


In general, cand suntem constienti, suntem constienti de ceva anume, de un obiect, oricare ar fi el si caracterul nelimitat al constiintei este pierdut in limita acelui obiect. Ca sa fim constienti de caracterul nelimitat al constiintei trebuie, prin urmare, sa pierdem limita obiectului de care suntem constienti – cu alte cuvinte sa il transcendem. 

Tehnica Meditatiei Transcendentale (MT) consta in transcenderea unui gand-sunet numit mantra. Provine din traditia vedica si a fost prezentata in ultimii 60 de ani de  Maharishi Mahesh Yogi, cel mai apropiat discipol al custodelui acestei traditii, Swami Brahmananda Saraswati.

Meditatia Transcendentala (MT) nu este un act de vointa, de dorinta sau de credinta. Este o tehnica foarte simpla si complet naturala. Poate fi practicata de oricine sezand confortabil cu ochii inchisi 10-20 de minute dimineata si seara. In timpul practicarii tehnicii MT  mintea este tot mai alerta iar corpul tot mai odihnit.

Efectele ei sunt subiectul a peste 350 de studii peer-reviewed, publicate in reviste de prima marime, incepand cu revista Science. Tehnica MT permite experienta de a fi constient fara a fi constient de ceva anume. Aceasta experienta este bucurie, nelimitare si pace.  Ea se traduce printr-o functionare mai armonioasa a creierului si printr-o stare de profund repaos, mult mai profund decat in somn. Ordonarea functionarii creierului permite cresterea nivelului de inteligenta, iar starea de profund repaos traita, permite eliminarea treptata a tensiunilor si stresului acumulat de-a lungul anilor. Prin stres intelegem o anomalie la nivel material sau structural produsa de o supraincarcare a sistemului nervos.

Experienta Sinelui, a constiintei pure, lipseste din sistemul de invatamant. Includerea ei permite dezvoltarea holistica a cunoscatorului. Altminteri se continua inghesuirea a tot mai multe date intr-o constiinta limitata.

Cu tehnica MT constiinta elevului se dezvolta prin experienta repetata a valorii ei nelimitate, transcendentale.

Angajarea intr-un mod coordonat a intregului creier in momentul transcenderii, creste potentialul mental la nivel maxim. Este dreptul dobandit prin nastere al fiecarui om sa progreseze spre iluminare – realizarea intregului sau potential. A nu o face inseamna incalcarea acestui drept. A o face este un act de dreptate suprema cu consecintele ce deriva din el.

Meditatia ranscendentala in scoli primareSunt sute de mii de elevi si profesori din intreaga lume care practica tehnica MT – Quiet Time, la inceputul cursurilor si la sfarsitul lor. Sunt mai bucurosi. Sunt mai dornici sa invete. Atmosfera din scoala este mai armonioasa.

–  Exemple de scoli bazate pe dezvoltarea constiintei in lume –

Este normal ca aceste afirmatii sa vi se para utopice, data fiind experienta Dumneavoastra ca parinte, ca elev, ca profesor. Va invitam sa treceti peste pareri si sa va uitati  la DATE.


https://meditatiablog.wordpress.com/

Blog intemeiat si sustinut de catre practicantii Meditatiei Transcendentale (MT) din Romania - Credem ca nu poate exista o autoritate mai competenta care sa expuna Tehnica Meditatiei Transcendentale si efectele acesteia decat puterea experientei personale a practicantilor.


Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Meditatia Transcendentala 
Membru din: 20 Feb 2016 16:12:35

Despre autor:
Practicantii Meditatiei Transcendentale (MT) din Romania

Articole publicate: 2
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10