Cum sa stimulezi creativitatea copilului tau Cum sa stimulezi creativitatea copilului tau
Rated 4.625/5 bazat pe 4 voturi
Product description: Copilaria este perioada in care cei mici se bucura de jucarii si de povesti, de asteptarea cadourilor in prag de Craciun, de culesul de floricele pentru mamici si nu in ultimul rand de nazdravaniile care se afla la ordinea zilei. Totusi, din copilarie se formeaza caracterele si daca cei mari nu le acorda suficienta atentie si nu le ofera un nivel de educatie cat mai bun copiii nu vor stii cum sa se descurce pe mai departe in societat
Publicat pe 10 Nov 2012 23:02:05 de A.Palaghianu
Categoria: Educatie Subcategoria: Educatia copiilor
Acorda o nota acestui articol:
9.
2


Copilaria este perioada in care cei mici se bucura de jucarii si de povesti, de asteptarea cadourilor in prag de Craciun, de culesul de floricele pentru mamici si nu in ultimul rand de nazdravaniile care se afla la ordinea zilei.

Totusi, din copilarie se formeaza caracterele si daca cei mari nu le acorda suficienta atentie si nu le ofera un nivel de educatie cat mai bun copiii nu vor stii cum sa se descurce pe mai departe in societate.

Un copil poate fi foarte usor de modelat daca esti capabil si esti dotat ca parinte cu putin tact. Educatia se bazeaza pe invatare si nu pe frica, pe incredere si intelegere si nu pe repros. Copilul trebuie sa invete prin joaca, sa imbine utilul cu placutul. Astfel el nu va simti ca renunta la jucarii in favoarea invatatului si va accepta mult mai usor activitatile educative.

Copilul trebuie educat sa aiba creativitate si imaginatie. Creativitatea nu este un dar al fiecarui copil ci este o caracteristica care se formeaza de-a lungul timpului. O metoda foarte buna pentru dezvoltarea creativitatii si imaginatiei este coloratul deoarece aici copiii nu au limite si nu au reguli. Cele mai indicate materiale didactice sunt plansele. Pentru un copil va fi mult mai simplu sa coloreze pe planse de colorat. Acestea pot fi mai apoi anexate intr-un dosar sau expuse pe pereti sau pe panouri special amenajate pentru ca cei mici sa simta satisfactia muncii lor.

Educatia este simplu de realizat daca exista interes din partea educatoarelor si totodata a parintilor. Nimic nu este mai simplu pentru stimularea imaginatiei copilului decat planse colorat. Aceasta este cea mai la indemana metoda deoarece nu este nici costisitoare si nici plictisitoare pentru copii. Acestia pot colora fie acasa fie la gradinita si asa pot sa acumuleze mai multa pasiune pentru activitatile educative.

Acorda o nota acestui articol:
9
,2


Recomandari:


Despre autor:

Palaghianu Andrei 
Membru din: 10 Nov 2012 21:22:40

Despre autor:

Articole publicate: 5
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10