Ce se intampla la un atelier de dezvoltare personala pentru copii Ce se intampla la un atelier de dezvoltare personala pentru copii
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Scoala nu mai este cum era odata. Pe langa materiile de baza, necesare formarii culturii generale a unui copil, acum inca din gimnaziu copiii pot opta pentru tot felul de cursuri si ateliere care se concentreaza pe evidentierea  si cultivarea aptitudinilor. Baiatul meu are 10 ani si este inscris la un atelier de dezvoltare personala pentru copii, in cadrul unui program after school. El a fost cel care a propus inscrierea la a
Publicat pe 10 Jun 2015 10:32:35 de Axel
Categoria: Educatie Subcategoria: Educatia copiilor
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Scoala nu mai este cum era odata. Pe langa materiile de baza, necesare formarii culturii generale a unui copil, acum inca din gimnaziu copiii pot opta pentru tot felul de cursuri si ateliere care se concentreaza pe evidentierea  si cultivarea aptitudinilor.

Baiatul meu are 10 ani si este inscris la un atelier de dezvoltare personala pentru copii, in cadrul unui program after school.

El a fost cel care a propus inscrierea la acest atelier de dezvoltare personala pentru copii. Atunci am realizat cat de mult s-au schimbat lucrurile de cand eram eu la scoala, si cat de mult am imbatranit incat nu mai sunt la curent cu trendurile educationale.  Dar ce mama poate refuza un copil care se arata interesat de activitati extrascolare?

Am fost de acord sa se inscrie, dar nu inainte de a ma documenta putin despre acest subiect.

Am aflat ca acest atelier are loc intr-un centru de dezvoltare personala pentru copii, care include o gradinita, un program afterschool si multe alte cursuri (de limbi straine, de chitara, de sah).

Cum am intrat pe usa centrului de dezvoltare personala pentru copii, am fost intampinata de o domnisoara tinerica si zambitoare. Am aflat ca ea este una din profesoarele de dezvoltare personala pentru copii care sustine atelierul.

Aveam o mie de intrebari pregatite, dar domnisoara plina de energie si entuziasm a inceput sa imi explice cu ce se ocupa de fapt acest atelier. 

Cum se desfasoara un atelier de dezvoltare personala pentru copii?

Din cate am inteles , atelierul de dezvoltare personala pentru copii are ca scop stimularea copiiilor de a se cunoaste si a se controla in diferite circumstante. 

Domnisoara zambareata mi-a explicat ca la acest ateliere  toti copii se simt in siguranta, intr-un grup restrans de maxim 12 copii, care ii apreciaza si ii valorifica pentru potentialul lor.

Prin tehnici de lucru interactive , atelierul de dezvoltare personala pentru copii isi propune sa scoata la iveala potentialul fiecarui copil in parte, pentru a-l stimula sa se dezvolte.

Cu ce se alege copilul meu dupa un atelier de dezvoltare personala pentru copii?

In primul rand acest atelier pune accent pe cunosterea propriilor calitati si propriilor limite ale copilului.

Copilul se descopera si invata sa lucreze cu propria persoana pentru a se dezvolta si a wevolua pe plan intelectual si emotional.

In a doua etapa a atelierului de dezvoltare personala pentru copii elevul va avea ocazia sa traiasca diferite stari afective pozitive, care ii vor permite sa se apropie de ceilalti copii de varsta lui si experimenteze sentimentul unitatii cu cei din jur.

Atelierul de dezvoltare personala pentru copii ii ajuta pe elevi sa constientizeze resursele si capacitatile, atat pe cele proprii cat si pe cele ale grupului.

Cea mai complexa etapa a acestui atelier de dezvoltare personala pentru copii consta in experimentarea unor situatii dificile des intalnite in viata de zi cu zi (intr-un mediu sigur) si utilizarea resurselor proprii pentru a-i face fata.

Atelierul pare foarte complex dar gandit strategic pentru obtinerea unor rezultate pozitive.

Dupa aceasta discutie m-am linistit si am decis sa ii acord incredere copilului meu si atelierului de dezvoltare personala pentru copii.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Russu Alex 
Membru din: 03 Sep 2014 11:01:53

Despre autor:

Articole publicate: 30
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10