Ai un sef prea autoritar sau exigent? Afla cum ii poti face fata Ai un sef prea autoritar sau exigent? Afla cum ii poti face fata
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Sefii oribili nu exista doar in filme. De cate ori nu ai auzit pe cineva plangandu-se de seful lui? Aproape toata lumea s-a confruntat la un moment dat in cariera cu un sef exigent si extrem de autoritar. Psihologii ne arata ca 77% din stresul cu care se confrunta angajatii la locul de munca provine in urma existentei unui sef prea autoritar. Tot ei ne mai spun ca un leadership negativ scade moralul angajatilor si duce la stres emoti
Publicat pe 11 Jan 2016 09:30:13 de infomuncaro
Categoria: Cariera Subcategoria: Managementul carierei
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Sefii oribili nu exista doar in filme. De cate ori nu ai auzit pe cineva plangandu-se de seful lui? Aproape toata lumea s-a confruntat la un moment dat in cariera cu un sef exigent si extrem de autoritar.

Psihologii ne arata ca 77% din stresul cu care se confrunta angajatii la locul de munca provine in urma existentei unui sef prea autoritar. Tot ei ne mai spun ca un leadership negativ scade moralul angajatilor si duce la stres emotional puternic.

Cum ii faci fata unui asemenea sef? In primul rand, trebuie sa ai in vedere ca nu poti schimba acea persoana.  Poti doar sa controlezi si sa schimbi modul cum raspunzi. Daca ai nevoie sau iti doresti jobul, nu iti permite sa devii victima. Nu e usor sa tolerezi o atmosfera incarcata la locul de munca, dar iata niste metode prin care iti poti minimaliza suferinta:

1.      Controleaza-te

Petreci prea mult timp la job pentru a lasa pe cineva sa iti distruga cariera sau viata de familie. Ca sa poti face fata unui sef autoritar trebuie sa lucrezi cu tine insuti. Descopera-ti punctele slabe si zonele pe care ti le poti imbunatati. Asigura-te ca faci o treaba buna si nu da motive reale sefului sa tipe la tine.

2.      Clarifica prioritatile

Uneori lipsa de comunicare duce la neintelegeri. Este posibil ca seful tau sa aiba anumite asteptari de la tine, dar daca nu ti le comunica, nu ai cum sa le ghicesti. Solicita o intalnire cu el si intreaba-l direct ce asteptari are. Ia notite. Cand iti da mai multe sarcini de rezolvat intreaba-l care este prioritara. Asculta-l si pune intrebari acolo unde nu intelegi. Seful tau va aprecia acest lucru, va considera ca ai initiativa si iti dai silinta sa faci treaba buna.

3.      Consulta-te cu altii

Intreaba colegii tai mai vechi cum s-au descurcat sau cum se descurca cu seful tau. Este o problema la tine? Are un mod de lucru preferat? Cum au reusit altii sa faca fata situatiilor asemenatoare tie? Raspunsurile la aceste intrebari iti pot oferi o noua perspectiva. Iti pot veni noi idei de abordare a acestei probleme.

4.      Nu-ti sacrifica sanatatea si increderea in sine

Cel mai rau lucru pe care il poti face cand ai de-a face cu un asemenea sef este sa nu faci nimic, sperand ca problemele se vor rezolva de la sine. Niciun job, sef sau companie nu merita sa iti strici sanatatea sau increderea in sine. Daca ai facut nenumarate lucruri pentru a remedia situatia iar relatia cu seful nu se imbunatateste si tu pur si simplu nu mai rezisti sa lucrezi cu el, exista o alta solutie: cauta-ti un nou job. In organizatie sau in afara ei. Dar ai grija in ce relatii pleci, pentru ca este posibil sa ai nevoie de recomandari de la actualul sef pentru viitorul job.

 

 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

munca info 
Membru din: 15 Dec 2015 19:49:43

Despre autor:

Articole publicate: 5
Scoring autor: 0.3

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10