Ai mai multe oferte de munca? Cum sa o alegi pe cea mai buna Ai mai multe oferte de munca? Cum sa o alegi pe cea mai buna
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Stim. Sa ai de ales intre mai multe joburi intr-o economie in care competitia este foarte mare? E un vis! Dar daca totusi esti una dintre persoanele norocoase care atunci cand isi cauta un job are mai multe oferte de unde sa aleaga, este posibil sa vina un moment cand nu stii pe care sa o alegi in asa fel incat sa nu te intrebi peste ceva timp “cum ar fi fost daca as fi ales pe cealalta”. Cum evaluezi ofertele de munca? Afla date d
Publicat pe 11 Jan 2016 09:32:45 de infomuncaro
Categoria: Cariera Subcategoria: Managementul carierei
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Stim. Sa ai de ales intre mai multe joburi intr-o economie in care competitia este foarte mare? E un vis!

Dar daca totusi esti una dintre persoanele norocoase care atunci cand isi cauta un job are mai multe oferte de unde sa aleaga, este posibil sa vina un moment cand nu stii pe care sa o alegi in asa fel incat sa nu te intrebi peste ceva timp “cum ar fi fost daca as fi ales pe cealalta”. Cum evaluezi ofertele de munca?

Afla date despre companie

Probabil ca ai facut putina cercetare despre companie inainte sa te duci la interviu. Dar inainte sa accepti, trebuie sa cunosti suficiente detalii despre job, despre organizatie si despre oferta financiara.

Una dintre intrebarile la care trebuie sa ai raspuns este daca organizatia isi da interesul in a-si ajuta angajatii sa evolueze. Sunt companii care sunt dispuse sa ofere angajatilor posibilitatea de a urma cursuri de perfectionare in mod gratuit. Sunt companii care ofera posibilitati de promovare si posibilitatea maririi salariului in timp. Aceste beneficii sunt importante in special pentru cei care sunt la inceputul carierei.

Aceste informatii le poti afla in timpul interviului sau poti intreba ulterior telefonic persoana care te-a intervievat.

Evalueaza-ti prioritatile

Fa o lista pentru a identifica ce iti doresti de la o companie, de la un job si ce iti doresti in general pentru evolutia carierei tale. Iata cele doua intrebari principale care te pot ajuta sa iti generezi o lista de prioritati:

·        Care sunt telurile tale profesionale?

·        Ce te va face fericit?

Incearca sa iti organizezi aceste prioritati pe hartie pentru a le vizualiza mai usor.

Avantaje si dezavantaje

Fa doua tabele, unul pentru jobul A si unul pentru jobul B. Scrie in fiecare tabel lucrurile pozitive si negative pentru fiecare si acorda o nota in functie de importanta lor pentru tine de la 1 la 5.

Iata un exemplu pt jobul A:

Jobul A Avantaje

Importanta

Jobul A Dezavantaje

Importanta

Mediu de lucru pozitiv

3

Stat uneori peste program

5

Sansa la creativitate

4

Termene limita prea scurte

3

Sanse de promovare

5

Birocratie si hartogaraie multa

2

Salariu bun

5

Reputatie a firmei mai putin buna

3

Total

17

 

13

 

Apoi faci la fel si cu jobul B. Notezi care sunt avantajele acelui job si notezi importanta lor pentru tine, apoi la fel cu dezavantajele.

In final incepi sa le compari. Care job a primit note mai mari, care avantaje sunt mai importante pentru tine, ce total are fiecare etc

Asta e o modalitate de a alege. Poate in final pentru tine nu conteaza decat salariul si atunci cel care ofera salariu mai mare ar avea sanse de castig.

Cand iei decizia finala totusi, nu uita sa iti asculti si instinctele si sa ai incredere in ele.

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

munca info 
Membru din: 15 Dec 2015 19:49:43

Despre autor:

Articole publicate: 5
Scoring autor: 0.3

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.372 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.029 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.574 / 10