Totul despre bucataria franceza Totul despre bucataria franceza
Rated 0/5 bazat pe 0 voturi
Product description: Bucataria franceza e caracterizata printr-o diversitate nemaipomenita, cimparabila cu bucataria chinezeasca sau cu bucataria indiana. Elementul comun e reprezentat de seriozitatea cu care gatitul e privit indiferent de regiune. Pentru francezi gatitul este trecut la rang de arta. Fiecare provincie din Franta are o buataire distincta: in nord vestul Frantei se folosesc untul, smantana si merele. In Provence uleiul de masline, rosiile si condi
Publicat pe 14 Jun 2016 13:34:46 de Amalia
Categoria: Afaceri Subcategoria: Servicii clienti
Acorda o nota acestui articol:
0.
0


Bucataria franceza e caracterizata printr-o diversitate nemaipomenita, cimparabila cu bucataria chinezeasca sau cu bucataria indiana. Elementul comun e reprezentat de seriozitatea cu care gatitul e privit indiferent de regiune. Pentru francezi gatitul este trecut la rang de arta.

Fiecare provincie din Franta are o buataire distincta: in nord vestul Frantei se folosesc untul, smantana si merele. In Provence uleiul de masline, rosiile si condimentele, in sud vest grasimea de rata si fie gras si ciuperci, in nord este simtim influenta germana si se utilizeaza slanina, carnatii si berea.

In afara de aceste regiuni principale sunt mai multe tipuri de bucatarie locala precum Valea Loirei care faimoasa pentru felurile de mancare delicate din peste de apa sau vinurile albe. Bucataria din Basque este caracterizata de rosii si chili sau bucataria din Rousillion care este similara cu cea Catalana. Aceste diferente regionale sunt mult mai estompate decat in trecut datorita migratiei populationale dar sunt mai estompate dar sunt inca delimitate clar. In plus, bucataria locala trece printr-o perioada de renastere puternica. Pe intreg teritoriul bucataria din Franta este caracterizata de numarul mare te tehnici dintre care unele sunt foarte complicate si servesc ca si baza. Orice bucatar va poate confirma ca mancarea franceza nu dmite scurtaturi in acest domeniu. Retetele in sine raman constane si clasice pentru ca se bazeaza pe maiestria sosurilor si aluaturilor. Bacatarii ar trebui sa acorde atentie macima cele mai simple preparari a unui fel si asta se traduce prin ingnorarea timpului acordat.

Cuisine du terroir este reprezentata de mai multe specialitati regionale utilizand produsele de calitate in traditia taraneasca.

Sunt mai multe tipuri de mancare din aceasta categorie pot sa apara ca nefiind cu specific francez pentru ca stilurile regionale de gatiti pot sa fie destul de diferite de modul elaborat de   a gatiti vazut n restaurantele franceze. 

Acorda o nota acestui articol:
0
,0


Recomandari:


Despre autor:

Amalia Dragomir 
Membru din: 07 Apr 2015 10:47:04

Despre autor:

Articole publicate: 16
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.3 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.0 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.5 / 10