Ce trebuie sa stii despre carnea de vita Angus Ce trebuie sa stii despre carnea de vita Angus
Rated 4.7/5 bazat pe 5 voturi
Product description: În ultimii ani, carnea de vita Angus a facut un salt imens pe piata alimentara fiind folosita de cele mai respectate fast food-uri precum McDonald's sau Irish Pub. Dar, ce este mai exact carnea de vita Angus? Carnea de vita Angus nu are nevoie de o introducere, este renumita pentru textura fin marmorata si calitatea sa. Numita Aberdeen Angus dupa locul lor de origine (Scotia), bovinele Angus sunt printre rasele cele mai cautate pentru produc
Publicat pe 10 Dec 2013 09:15:52 de
Categoria: Afaceri Subcategoria: Agricultura
Acorda o nota acestui articol:
9.
4


În ultimii ani, carnea de vita Angus a facut un salt imens pe piata alimentara fiind folosita de cele mai respectate fast food-uri precum McDonald's sau Irish Pub. Dar, ce este mai exact carnea de vita Angus? 

Carnea de vita Angus nu are nevoie de o introducere, este renumita pentru textura fin marmorata si calitatea sa. Numita Aberdeen Angus dupa locul lor de origine (Scotia), bovinele Angus sunt printre rasele cele mai cautate pentru productia de carne de vita din America. Acestea sunt foarte populare în rândul producatorilor si consumatorilor, deoarece au mai multa carne pe oasele lor decât celelalte rase. Daca luati un taur de 1100lb si îl macelariti, veti obtine, în general 400 - 600 de kilograme de carne angus. Bovinele Angus sunt crescute peste tot în lume, chiar si în România la Asociatia Angus Ro si în general vin în doua culori: negru si rosu.

Certified Angus Beef sau CAB este compania Americana care se ocupa de monitorizarea carnii ANGUS si da stampila de aprobare în momentul în care carnea trece de cele 10 criteri stricte pe care le gasiti pe site-ul lor. Tineti cont ca aceasta carne stampilata de catre CAB este mai greu de gasit deoarece este considerata a fi de o calitate foarte, foarte buna.

Este sanatoasa carnea de vita Angus?

Da! Carnea de vita Angus contine vitamina E, acid linoleic conjugat care ajuta la arderea grasimilor împreuna cu promovarea producerii de tesut muscular, fara efecte secundare si acizi grasi omega 3 considerati acizi esentiali, necesari pentru sanatatea umana dar pe care organismul nu poate sa-i produca în mod natural.

Etape de crestere

Viteii odata nascuti vor începe instinctiv sa se hraneasca cu laptele mamei. Laptele initial al mamei este extrem de important pentru vitel în primele 3 zile de viata deoarece consuma colostru. De asemenea, acest lapte contine anticorpi (sunt absobiti de tractul intestinal al vitelului) care stimuleaza sistemul imunitar al vitelului, precum si multe vitamine, minerale, proteine si energie.  Dupa aceasta perioada de 3 zile, unele ferme vor începe alimentarea vitelului cu lapte praf, cereale sau fân, dar cel mai recomandat este sa lasati vitelul sa-si urmeze cursul natural (lasati vitelul cu mama sa pâna la 6-10 luni).

Acorda o nota acestui articol:
9
,4


Recomandari:


Despre autor:

Costel Cosmin 
Membru din: 09 Dec 2013 14:02:46

Despre autor:

Articole publicate: 2
Scoring autor: ?

imageC.Adi Geo
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 26.03.2017

imageA.Dan
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 21.03.2017

imageV.Domnul Gabriel
Scoring autor: ? / 10
Membru din: 15.03.2017

imageStefanSkw
Scoring autor: 9.3 / 10

imageandreea
Scoring autor: 9.0 / 10

imagebrainiac
Scoring autor: 8.5 / 10